Your Trusted 24 Hours Service Provider!
  • Tuinaanleg
    Ontwerp & onderhoud
  • Tuintechniek
    Creatieve oplossingen voor de de
  • Tuinmateriaal
    Verkoop van tuinmeubilair
By - admin

Welke haag past het beste in jouw tuin? 

Welke haag past het beste in jouw tuin? 

Het aanleggen van een haag in je tuin is een prachtige manier om privacy en sfeer te creëren. Er zijn veel verschillende soorten hagen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste soorten hagen voor in jouw tuin. 

Taxushaag

Een taxushaag is een geweldige keuze voor iemand die op zoek is naar een dichte, groene haag die makkelijk te onderhouden is. Een Taxus is een bladverliezende haag die in de winter een mooie bronzen kleur heeft en in de zomer weer groen wordt. Deze haag groeit snel en kan gemakkelijk tot een hoogte van 2 tot 3 meter worden geknipt, zodat hij altijd in goede conditie blijft. Bovendien is het een duurzame plant die weinig verzorging nodig heeft en jarenlang mooi blijft. De Taxus produceert ook kleine, gele bloemen in de lente, die leiden tot de vorming van kleine rode besvruchten. Deze besvruchten zijn giftig, dus het is belangrijk om ze bij kinderen en huisdieren weg te houden. 

Portugese laurier

Een andere populaire haag voor in de tuin is de Portugese Laurier. Dit is een wintervaste haag met glanzend, donkergroen blad. In de winter blijft het blad aan de haag zitten, waardoor hij er altijd groen en verzorgd uitziet. De laurier heeft ook prachtige, kleine, witte of roze bloemen die in de lente verschijnen en in de zomer leiden tot rode of zwarte besvruchten. De besvruchten zijn niet alleen mooi om te zien, maar kunnen ook worden gegeten of gebruikt om thee of likeur te maken.

Buxus

Een buxus is een andere populaire haagplant die vaak wordt gebruikt in tuinen. Het is een groenblijvende plant met kleine, ronde bladeren en een dichte groei. De buxus is een makkelijke plant om te groeien en te verzorgen en heeft ook weinig onderhoud nodig. Het groeit relatief langzaam, dus als je een snelgroeiende haag wilt, is dit waarschijnlijk niet de beste keuze. De buxus is eenvoudig te snoeien en te vormen in verschillende stijlen en vormen, waardoor het een geweldige keuze is voor het creëren van siertuinen, formele tuinpaden en borderafscheidingen. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten hagen beschikbaar. Het is belangrijk om de juiste haag te kiezen die past bij jouw specifieke tuin en de stijl die je wilt creëren. Of je nu op zoek bent naar privacy, sfeer of gewoon een mooie groene muur om je tuin te omlijsten, er is zeker een haag die aan jouw wensen voldoet.