Your Trusted 24 Hours Service Provider!
  • Tuinaanleg
    Ontwerp & onderhoud
  • Tuintechniek
    Creatieve oplossingen voor de de
  • Tuinmateriaal
    Verkoop van tuinmeubilair
By - admin

Wat zijn duurzame en milieuvriendelijke materialen voor hekken?

Hekken kunnen voor veel soorten doeleinden zijn, maar uiteindelijk draait het allemaal om het creëren van veiligheid en van privacy, maar soms ook voor de sier. Het is steeds belangrijker om te letten op het milieu, daarom kun je bij het kiezen van een hek ook het beste kijken naar hekken die gemaakt zijn van duurzame materialen. Hieronder vertellen we je welke materialen voor hekken duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Bamboe

Een duurzame optie voor een hek is bamboe. Dat komt omdat bamboe in tegenstelling tot bomen veel sneller groeien. Hierdoor kan bamboe sneller gekweekt worden en is er ook meer van. Dit is niet het enige voordeel van bamboe, andere voordelen zijn dat bamboe weerbestendig is, het is een sterk materiaal en bamboe gaat erg lang mee.

Gerecycled plastic

Je kunt ook nog kiezen voor een hek dat gemaakt is van gerecycled plastic. Dit is vaak plastic dat afkomstig is uit de oceaan of andere plekken waar veel plastic afval voorkomt. Dit hek is dus goed voor het milieu omdat ten eerste het plastic afval wordt opgeruimd en ten tweede wordt het omgebouwd tot iets wat weer bruikbaar is. 

FSC-gecertificeerd hout

Als je toch liever voor een hek van hout gaat, dan kun je het beste kiezen voor FSC-gecertificeerd hout. Dit hout komt namelijk uit bossen die op een verantwoorde manier onderhoud worden en gekapt worden. 

Gerecycled hout

Een andere optie voor hout is gerecycled hout, er zijn veel dingen van hout die gebruikt kunnen worden voor het opnieuw maken van hekken. Denk bijvoorbeeld aan oude hekken, pallets, bouwmaterialen of andere plekken waar houten planken uit gehaald kunnen worden. Mocht je op zoek zijn naar een houten hek voor bijvoorbeeld je achtertuin, kijk dan eens bij een Tuinhek van Hekkenwereld, Hekkenwereld levert goede kwaliteit hekken, waaronder van hout.

Het maakt niet uit waarvoor je een hek wilt gebruiken, als is het voor je achtertuin of voortuin, het doel is om wat meer veiligheid en privacy te krijgen, alhoewel het soms ook alleen voor de sier is. Als je een hek wilt kopen, dan kun je het beste kiezen voor milieuvriendelijk en duurzame materialen. Zo heb bamboe, dit is weerbestendig en stevig en wordt een stuk sneller gekweekt als bomen. Ook kun je kiezen voor een hek van gerecycled plastic, als je toch meer van hout houd, dan kun je gaan voor FSC-gecertificeerd hout of gerecycled hout uit bijvoorbeeld oude hekken of pallets. 

https://unsplash.com/photos/07dDz_PI05k